Het begin van onze grootste nachtmerrie

Op Hemelvaartsdag 2021 zagen we ineens een grote bobbel onder de linker ribbenkast van Allexa. We zijn toen naar de dokterswacht geweest en kregen in eerste instantie te horen dat het een bovenbuikbreuk zou zijn. Iets wat vaker voorkomt bij het mannelijke geslacht en waar 3 artsen naar hebben gekeken die dit hebben geconstateerd. Acuut actie ondernemen was niet nodig, we moesten het maar eens bespreken met onze eigen huisarts want op langere termijn moest dit hersteld worden/zijn.
Ik vertrouwde het niet en we hebben de volgende dag de huisarts gebeld en konden een half uur later terecht. Jelmer is met Allexa naar de huisarts gegaan en ik was aan het werk.


De huisarts zei dat het geen bovenbuikbreuk kon zijn en stuurde ons door naar de kinderarts in het ziekenhuis. Jelmer heeft, met toestemming van de huisarts, Allexa weer naar de kinderopvang gebracht en kwam daarna thuis. We dronken een kop koffie en na een half uur werden we gebeld dat de kinderarts Allexa wilde zien. Héél vreemd dat het zo snel gaat zeiden we tegen elkaar maar ook fijn dan weten we écht wat het is!
Jelmer haalde Allexa wéér op van de kinderopvang en ging naar het ziekenhuis hier in Drachten. Nadat de radioloog de echo had gemaakt kwam bij de kinderarts vrij snel het vermoeden dat het een WilmsTumor was of een neuroblastoom…


Jelmer was daar met Allexa maar verder in zijn eentje toen ‘’we’’ dit nieuws te horen kregen en bracht mij op de hoogte van dit kut nieuws. Beter kan ik het niet maken namelijk.
Onze wereld stortte compleet in.
Ze hadden bloed afgenomen en aan de hand van die uitslagen zouden we te horen krijgen of we diezelfde dag (vrijdag 14mei) of maandag 17mei naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie moesten. Een paar uur later werden we gebeld met het bericht dat we maandag heen moesten en dat het ’’niet zo acuut’’ was dat we diezelfde dag nog heen moesten en maandag werden verwacht in Utrecht.
Enerzijds was dit ergens een kleine opluchting dat het '' niet zo acuut'' was, anderzijds hadden we een heel weekend vol onzekerheid met veel vragen en verdriet voor de boeg. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.