Het Prinses Máxima Centrum

In het Prinses Máxima Centrum worden alle gevallen van kinderkanker en research samengebracht. 

Hier worden niet alleen zieke kinderen behandeld, maar worden er ook onderzoeken naar kinderkanker gedaan. Er zijn veel verschillende soorten kinderkanker. Elk soort komt weinig voor, waardoor er specifieke kennis nodig is voor de behandelingen. Het Prinses Máxima Centrum bestaat sinds 2016 en was onderdeel van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.
18 mei 2018 begon de geconcentreerde zorg die het Máxima uniek maakt. Voorheen werden behandelingen en onderzoeken verricht in universitaire ziekenhuizen maar dit moest anders. Als je de ( speciale ) gevallen op 1 plek hebt waar ook onderzoek wordt gedaan, verhoogt dit de kwaliteit. 

Het Prinses Máxima Centrum is uniek door het ambitieuze level maar ook door de manier waarop het kind en het gezin centraal wordt gesteld. Er is een ouder-kind kamer zodat je er altijd voor je kind kunt zijn. Er is een schoolsysteem, muziekruimte, bouwplaats ( Allexa's lievelings ) en nog véél meer faciliteiten om het kinderen naar hun zin te maken in deze rotte periode van hun leven. 

Voor ons als ouders is er ook veel hulp en ondersteuning. Zo is er bijvoorbeeld een team opgesteld met vaste gezichten en een duidelijk aanspreekpunt. Ons team bestaat onder andere uit; de oncoloog, verpleegkundig specialist, diëtiste, maatschappelijk werkster, verpleegkundigen & medisch pedagogisch medewerkers. Stuk voor stuk weten ze wie wij zijn en wat er moet gebeuren. Als wij iets niet begrijpen dan leggen ze het net zo vaak uit tot we het wel begrijpen, zonder enige ergernis. Wij worden altijd betrokken en krijgen ook veel regie in de zorg. Ook hier zijn we (en worden we nog steeds) goed begeleid en ondersteund.