De uitslag

De uitslag

 

De afgelopen 2 dagen waren lange dagen die nogal zenuwslopend zijn geweest.
We hebben een patiënten portaal waar we alle notities en uitslagen (zonder afbeeldingen) kunnen lezen. Dat portaal is waarschijnlijk doodmoe geworden van het refreshen van ons. Vrijdag was Jelmer weg en ik alleen met Lexie die moe was van de afgelopen dagen maar wel zin had om wat aan te modderen.  

Ik werd gebeld door de arts en ze viel meteen met de deur in huis (precies waar ik van hou). De chemo is aangeslagen! De uitzaaiingen zijn gezakt van 44 punten naar 23 punten! De tumor is ook écht kleiner geworden maar dat had ze ons al verteld.
Dit had ik alles behalve verwacht omdat ik natuurlijk uit was gegaan van het ergste. Dit was dus een behoorlijke klap voor die uitzaaiingen. Het lucht zo enorm op dat de behandeling aanslaat en dat we Allexa niet voor niets al die kuren en medische (be)handelingen moeten hebben laten ondergaan. Een enorme last en grootse angst viel van mijn schouders maar we wachtten nog op de afbeelding die onze Verpleegkundig Specialist nog zou sturen. Je ziet dan een skeletje met vlekjes dat is echt heel creepy om je kind zo te zien geloof me. Alsnog wilden we die graag zien want daar zien we ook de plekken waar de kanker nog wel zit.
Onze verpleegkundig specialist is gelukkig erg snel en had de foto van de scan doorgemaild. Ik was  erg opgelucht omdat veel punten waren gedaald en ik nu ook kon zien waar. Het wordt dan wat tastbaarder en werkelijker dan alleen een cijfer.
Jelmer zat nog wel erg in over de ruggenwervels en bekken. De bekken waren van 5 punten naar 4 punten gezakt en de wervels waren hetzelfde gebleven en dus niet gedaald. Dat is balen.

Onze arts en verpleegkundig specialist stellen ons eigenlijk altijd wel gerust in dit soort situaties. We hebben bijvoorbeeld ook wel de angst (gehad) dat de behandeling niet goed of misschien wel helemaal niet aanslaat omdat ze soms erg weinig bijwerkingen heeft. Dit wil niet veel zeggen over de uitkomst gelukkig.

Al met al een goede 1e uitslag op de helft. Nog 8 kuren te gaan en dan gaan we weer scans maken en kijken of de uitzaaiingen onder de 3 punten komen te zitten. Zo niet dan moeten we overstappen op een ander behandelplan. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.