De laatste chemo. Einde Rapid Cojec

Einde Rapid Cojec

Dat was het dan, de laatste kuren zijn vlekkeloos verlopen. Geen uitstel, geen gekke dingen maar wel met bijwerkingen. We vergeten soms wel eens hoe intensief het allemaal is en dat het niet normaal is wat we doormaken. Allexa doet het perfect! Echt perfect! Ondanks de bijwerkingen gaat ze gewoon door en doet ze wat ze wilt. Ze spaart haar energie op als ze weet dat we wat leuks gaan doen en ze rust goed uit als haar lichaampje dit vraagt.

Een week na de laatste kuur hebben we de MIBG scan, MRI scan en beenmergpunctie + bot biopt.
Na de MIBG scan wordt ze meteen doorgerold voor de MRI scan. Dit gebeurt allemaal weer onder narcose trouwens. Tussendoor zien we haar en geven we nog snel een kus. Ze is dan nog onder narcose en haar ogen zijn dichtgeplakt zodat ze niet uitdrogen. Ziet er echt heel gek uit!
Daarna worden we gebeld door onze verpleegkundig specialist met de voorlopige uitslag van de MIBG scan.
Ze zat op 44 punten voordat we startten met chemo. Toen we op de helft zaten had ze 23 punten.
Zoals gewoonlijk ben ik uitgegaan van het ergste, 20 punten en Jelmer ging uit van 10 punten.
De score moet 3 punten of lager zijn om door te mogen met het huidige behandelschema en anders moeten we afwijken op een ander plan. Nu is het dus eindelijk zo ver en komen we erachter wat we verder gaan doen. De verpleegkundig specialist verteld dat de uitslag niet duidelijk is. Er is twijfel over het aantal punten omdat dit moeilijk te zien is. 5 zou kunnen maar 3 zou ook kunnen.
Ik denk als eerste Wow. Ongelooflijk.. Yes! Van de 44 uitzaaiingen zijn er nu nog maar zo weinig. Jelmer is wel blij maar maakt zich alsnog wel zorgen over die punten. Ze moet natuurlijk wel op 3 of lager zitten om verder te mogen. Alle spanning die we hebben gehad is nu keer 10 omdat we niet hadden verwacht dat ze zo’n lage score zou hebben. Maandag krijgen we de voorlopige uitslag en dinsdag bespreken ze het in de tumor board waarna we vervolgens de definitieve uitslag krijgen.
Ze overleggen in de board of het discutabel is dat we in dit protocol blijven of dat we moeten afwijken. We gaan weer het weekend in met deze spanning.
Gelukkig komen we het weekend relatief goed door. 4 punten! Ze heeft 40 punten de kop in gedrukt! Zo blij dat we zo ver zijn gekomen maar helaas 1 punt teveel en we moeten toch overstappen op een ander behandelplan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.