Diagnose en door..

De kogel is door de kerk.. De knoop is doorgehakt..                                                              

Er is een diagnose en dat is officieel hoogrisico neuroblastoom stadium 4.

Eindelijk kunnen we van start na meerdere onderzoeken zoals een MiBG Scan, een MRI scan, echo’s, biopten en punctie en een audiologisch onderzoek.
Dit moest allemaal gebeuren voordat de artsen met 100% zekerheid durfden te zeggen dat het een neuroblastoom is.
Er werd een MIBG scan gemaakt. Hierbij krijgt Allexa radioactief contrastvloeistof ingespoten die oplicht als ze de scan maken. Zo zien ze àlle kankercellen en dus alle uitzaaiingen. Deze scan doen ze onder narcose zodat ze goed stil blijft liggen. Vervolgens werd er ook een MRI scan gemaakt om te zien hoe de tumor eruit ziet en hoe groot deze is. De uitslagen krijgen we een paar werkdagen later dus we mochten even in spanning zitten. Allexa krijgt een Hickman en waarschijnlijk ook sondevoeding. Een Hickman is een lijn die in een groot bloedvat zit dat rechtstreeks naar het hart leidt. Een deel van de lijn steekt door de huid naar buiten. Hiermee kunnen ze vocht, bloed, voeding, contrastvloeistof en medicijnen geven en bloed afnemen. De lijn wordt geplaatst onder narcose en is officieel haar allereerste operatie.
De sondevoeding is nog niet van toepassing omdat Allexa nog eet maar zal in de toekomst waarschijnlijk veranderen.

Terwijl Allexa op de operatietafel lag voor haar Hickman, kregen wij de uitslag van de MiBG scan. Ze werken met een soort score systeem waarbij 72 punten het hoogst haalbare is. De intensiteit van elke plek verschilt ook nog van 1 tot maximaal 6.
We zitten op 44 punten.. Veel maar dit is niet raar bij een neuroblastoom. Overal zit wel één plekje behalve op haar rechteronderarm (dat scheelt weer).
Allexa kwam gelukkig goed uit de operatie en had hier weinig last van. Na nog een gesprek met de arts werd duidelijk dat we volgende week zouden starten met de behandeling.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.