Vruchtbaarheid?

Over de vruchtbaarheid van je 3 jaar oude dochter denk je nagenoeg niet na.
Tot je te horen krijgt dat onvruchtbaarheid een onderdeel van de toekomst van je dochter kan worden. We hadden het al doorgenomen en de beslissing was voor ons al gemaakt nog voordat de arts en verpleegkundig specialist ons deze vraag stelden. Ja! We willen graag dat er iets gedaan wordt om dit te waarborgen. Mits het geen negatieve invloed heeft op de behandeling en daarmee op de overlevingskans van Allexa.

Ze gaan de eierstok operatief verwijderen en vervolgens invriezen tot Allexa oud genoeg is en toe is aan kinderen. Tegen die tijd gaan ze kijken of ze tegen die tijd zo ver ontwikkeld zijn dat ze het ook echt voor elkaar krijgen om de eierstok terug te plaatsen en er een kindje uit kan groeien. Ook moeten ze dan controleren of de eierstok terug geplaatst mag worden. Stel dat de eierstok neuroblastoom cellen meedraagt is het waarschijnlijk een No Go. Maar dat ligt nog ver in de toekomst. We hopen dat ze tegen die tijd wetenschappelijk ontwikkeld zijn en er meer mogelijkheden zijn dan nu wat dat betreft.

Kun je het je voorstellen? Dat jij de toekomst bepaald voor je kind en misschien wel je kleinkinderen. Dat je een beslissing moet maken en niet weet of het kans maakt in de toekomst. Geloof me maar als ik je vertel dat het onwerkelijk voelt.
 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.