Shared Care Ziekenhuis

Shared Care ziekenhuis

 

Iedere keer dat we naar het Prinses Máxima Centrum gaan is het 152km heen én daarna nog 152km terug. Een autorit van ongeveer 2 uur. Niet heel fijn maar wat moet dat moet.
Gelukkig denkt het Máxima daar ook zo over. Ze hebben voor de laagdrempelige zorg overeenkomsten met andere ziekenhuizen. Een Shared Care concept.
Wij hebben de keuze gekregen tussen het Medisch Centrum Leeuwarden en het UMCG. Qua afstand maakt het niet uit want het is beide even ver vanaf ons huis. We kozen voor het UMCG omdat dit het vertrouwdst voelde. Het UMCG was namelijk een van de grootste ziekenhuizen die kinderoncologie behandelde tot het Prinses Máxima Centrum er was.
Toen het Máxima bijna alles overnam was dit ook wel een gevoelig punt..

Wij gaan naar het UMCG voor controles, bloedtransfusies, antibiotica of voor medicijnen. Behandelingen worden enkel in het Prinses Máxima Centrum gedaan omdat we meedoen aan een studie. Misschien dat dit later voor ons veranderd maar nu in ieder geval nog niet.
We zijn heel blij dat we in dit soort gevallen terecht kunnen in het UMCG en niet 152km hoeven te rijden voor een transfusie van een (paar) uur.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.