Sonde of geen sonde ?

Wel of geen sonde?

Daar zijn we dan toch aangekomen. Na de 1e kuur wil Allexa niet meer eten maar ook niet meer drinken en dit baart ons erge zorgen. Ze moet namelijk wel aansterken en ze valt alleen maar af en heeft een vocht te kort. We overleggen met de verpleegkundig specialist van het Prinses Máxima Centrum en het UMCG (shared care ziekenhuis) wat handig is om te doen. Volgende week gaan ze de eierstok namelijk oogsten en kunnen ze de sonde onder narcose inbrengen zodat ze daar in ieder geval geen erg in heeft.

Na wat overleg moet ze toch worden gezien in het UMCG. Ik blijf thuis omdat Emma ook opgehaald moet worden van school en er maar 1 ouder mee mag. Vlak voordat ze de auto ingingen dronk /
Eenmaal aangekomen belt of appt Jelmer me met iedere kleine update. Hij weet dat ik dat nodig heb om kalm te blijven en voelt dit gewoon enorm goed aan. We zijn zo’n goed team!
Uiteindelijk is het vermoeden dat ze gewoon enorm last heeft van haar slijmvliezen door 1 van de medicijnen die ze krijgt (vincristine). We krijgen tramadol mee en mogen paracetamol geven.
Geen sonde vandaag gelukkig!
Dit betekend voor ons alleen maar uitstel van de sonde natuurlijk. Het zit er echt wel aan te komen en dit weten we ook hoe moeilijk ik dit ook vindt. Toch zijn we heel blij dat ze de sonde onder narcose gaan plaatsen en we haar hier op kunnen voorbereiden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.