De Stamcelaferese deel 1

Stamcelaferese

 

Zoals ik in mijn vorige blog al vertelde worden de stamcellen van Allexa geoogst om deze na de High Dose Chemotherapy weer terug te geven. 
De High Dose legt het beenmerg stil en dit is de fabriek van het bloed waar alle cellen worden ‘’gemaakt’’.
Afgelopen week heeft ze iedere dag medicijnen gehad om deze stamcellen te stimuleren zodat ze straks genoeg hebben om te oogsten en vervolgens terug te geven. Hiervoor zijn we dagelijks naar het UMCG geweest. Ook heeft ze een bloedtransfusie gehad in de tussentijd omdat haar HB laag was. 
Vandaag (vrijdag) is het zover! 
Donderdag zijn we opgenomen in het Prinses Máxima Centrum. We begonnen in het UMCG met de medicijnen om de stamcellen te stimuleren maar helaas hadden de medicijnen nog niet genoeg gedaan en zijn er nog maar weinig stamcellen. We moesten naar Utrecht voor andere medicijnen zodat de stamcellen worden gestimuleerd en zodat ze morgenvroeg al een lijn geplaatst kan worden. Afgelopen nacht heeft ze daarom een prik/injectie gehad met medicijnen om deze stamcellen nóg meer te stimuleren. 
De lijn is onder narcose in haar lies geplaatst. Als ze wakker is, wordt ze met deze lijn en de lijn van haar Hickman aangesloten op een apparaat. Dit apparaat neemt Allexa’s bloed af en filtert de stamcellen uit haar bloed. Er wordt tegelijkertijd ook vaak een bloedtransfusie gegeven omdat het nogal wat bloed is wat eruit gaat. 
Het lijkt er nu nog niet op dat Allexa veel stamcellen heeft. Waarschijnlijk moet ze morgen én overmorgen weer aangesloten worden om meer stamcellen te oogsten. Ondertussen krijgt ze vannacht nóg een prik om deze stamcellen te stimuleren. 
We zijn erg gespannen of het gaat lukken en hopen dat alle moeite niet voor niets is geweest. Het geeft best wat spanning omdat Allexa de hele tijd stil moet liggen en dat misschien wel 3 dagen moet volhouden. We bekijken het met de dag en zien waar het schip strand. Gelukkig slaapt ze er op dit moment fijn doorheen! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.