Go with the flow

Terug van weggeweest!

Het is voor mijn gevoel een hele tijd geleden dat ik voor het laatst een blog heb geschreven.
Er kwam ook nogal wat tussendoor. We zijn na de hoge dosis thuisgekomen en moesten meteen schakelen en het huis klaarmaken voor de komst van de baby. Vervolgens gingen we een weekendje weg, dit hadden we gewonnen via Stichting Gaandeweg.
Van Stichtinggaandeweg hebben we een verwenweekend gewonnen in Appelscha! Echt heel erg leuk en precies wat we nodig hebben, even opladen! We zijn naar het gevangenismuseum geweest, wat wij erg leuk vonden, Allexa viel in slaap en Emma wilde eigenlijk alleen maar naar de speeltuin.
’s Avonds was al het eten verzorgd en ‘sochtends was al het ontbijt verzorgd. Het was écht genieten.
Zondag kwam Allexa’s vriendje langs voor haar verjaardag en Oma kwam langs. Het was heel gezellig maar we merkten wel dat Allexa’s energie erg snel omlaag ging en ze echt haar rust moest pakken. Heel logisch en precies de reden waarom we haar verjaardag in etappes vieren. Woensdag 22-12 is ze namelijk écht jarig maar ze kan het niet handelen om alles en iedereen in  1 keer op 1 dag over de vloer te hebben. Maandag ochtend 20-12 gaan we uit het huisje en hebben we een MRI scan plus een echo van Allexa’s buik gepland staan waar we dinsdag de uitslag van krijgen. Heel typisch Jelmer was naar de winkel en ik werd gebeld door de oncoloog met de uitslag van de MRI. De tumor is weer een klein

Terug van weggeweest!

Het is voor mijn gevoel een hele tijd geleden dat ik voor het laatst een blog heb geschreven.
Er kwam ook nogal wat tussendoor. We zijn na de hoge dosis thuisgekomen en moesten meteen schakelen en het huis klaarmaken voor de komst van de baby. Vervolgens gingen we een weekendje weg, dit hadden we gewonnen via Stichting Gaandeweg en was super leuk! Zondag vierden we met Allexa’s vriendje en zijn ouders haar verjaardag. Ook oma kwam nog langs wat het compleet maakte.

Daarna hadden we weer een MRI scan gepland staan om te zien of de operatie door kon gaan.
De chirurgen hoopten dat door de hoge dosis de tumor geslonken zou zijn en of ze nu wel duidelijk konden zien of deze is ingegroeid in de nier & alvleesklier. De tumor was iets geslonken maar helaas konden ze nog steeds niet zien of die was ingegroeid.
Desalniettemin hebben ze besloten de tumor operatief te verwijderen vóór de 2e hoge dosis (BuMel). Enkel en alleen als ik op tijd beval van de baby. De oncologen willen namelijk dat we als gezin wat tijd krijgen om te wennen aan de nieuwe situatie, we samen naar Utrecht kunnen en ik dus ook goed kan herstellen van de bevalling. Als de baby niet ‘’ op tijd’’ geboren wordt stellen ze de operatie uit tot na de 2e hoge dosis. Is geen probleem maar wij hebben liever eerder dan later.


We besluiten om deze reden dan ook dat we een inleiding gaan overleggen op de uitgerekende datum 28-12-2021. De verloskundigen van mijn verloskundigenpraktijk en die van het ziekenhuis vinden het een goed idee. Op het moment dat we officieel akkoord krijgen is het 23-12-2021. Eerst gaan we naar het UMCG voor een bloedtransfusie en vervolgens door naar het ziekenhuis

De bevalling zet door en op 27-12-2021 om 21:31 is onze zoon Logan Bas Jan van Broekhoven geboren! Op de badkamervloer maar dat is een verhaal voor een aparte blog J.
Turbo bevalling maar we zijn allemaal super blij en trots! De meiden zijn super trots en waren thuis op onze slaapkamer een filmpje aan het kijken terwijl wij aan het bevallen waren.

De operatie kan dus ook doorgaan vóór de hoge dosis! Volgende week staat de operatie al gepland. Super spannend want de verwachting is ongeveer 6 uur bezig te zijn inclusief het inslaap brengen en wakker worden. Dat is écht heel erg lang. Daarna moet Allexa sowieso 1 nacht op de intensive care blijven. Ze monitoren haar continu en houden haar erg goed in de gaten.
We vinden het erg spannend maar hebben hier toch een soort van naartoe geleefd. Bizar he? Dat dit de dingen zijn waar wij naartoe werken terwijl ‘’normale’’ gezinnen toe werken aan de 1e schooldag op dit moment.

Allexa krijgt ook post van haar toekomstige klasgenootjes. Super leuk initiatief wat de school heeft ondernomen! Ze krijgt steeds meer zin om naar school te gaan en dat is zo leuk om te zien.
Tegelijk is het wel lastig omdat we steeds moeten zeggen dat zij dus nog niet naar school kan. Ze krijgt natuurlijk nog een hoge dosis chemo dus naar school gaan is een no go voor de komende langere periode. Als ze er zelf aan toe is kan ze wel onderwijs krijgen in het Prinses Máxima Centrum wanneer ze is opgenomen maar we moeten maar kijken hoe het komt en wat ze wil. We gaan er in ieder geval niet moeilijk over doen maar laten het ook niet zomaar voorbij vliegen.

We just go with the flow

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.