De nieuwe chemo

De nieuwe chemo!

De chemo waar we nu mee bezig zijn is iets anders. Ik ga mijn best doen het uit te leggen maar ik kan me voorstellen dat het abrakadabra is.

Dit is de TemIri kuur. Deze kuur is 3x om de 3 weken en dan 5 dagen achtereen.
Op maandag nemen ze bloed af in het UMCGroningen (shared care) om te kijken of haar bloedwaarden goed genoeg zijn om te mogen starten met de kuur op woensdag.
Woensdag gaan de naar het Prinses Máxima Centrum in Utrecht en nemen ze nog een keer lab af. Dan zien we de arts en die gaat Allexa goedkeuren (dat noemen we hier kwalificeren) voor de kuur. Als bijvoorbeeld haar ontstekingswaarden hoger zijn dan normaal of haar bloedwaarden niet goed zijn wordt ze niet gekwalificeerd en wordt de kuur uitgesteld.

Wanneer ze kwalificeert en mag starten met de kuur gaan we naar de apotheek, deze zit op de 3e verdieping hier. Bij de apotheek halen we de 1e chemo op en die nemen we mee naar de dagbehandeling. Ze krijgt dan eerst de 1e chemo, die lossen we op in warme appelsap en dienen we toe via de sonde. Dan wachten we en uurtje en gaat de 2e chemo via haar Hickmann erin. Dit duurt ongeveer een uurtje en dan moeten we nog een uur blijven voor het geval ze acute bijwerkingen krijgt. Daarna mogen we naar huis en starten we de volgende dag thuis met de chemo.

Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag krijgt ze thuis de 1e chemo, dan rijden we naar het ziekenhuis en krijgt ze de 2e chemo. Deze loopt in 1 uurtje in en dan moeten we nog een uur nablijven voor het geval ze acute bijwerkingen krijgt. Daarna mogen we weer naar huis en krijgt ze vaak bijwerkingen.

Tot een paar dagen voor de kuur heeft ze last van de bijwerkingen dus deze kuur valt helaas wat zwaarder op een andere manier dan de vorige kuur.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.